Cecilia Andersson heter jag och bor i Åsljunga vilket är beläget fem mil från Helsingborg. Här bor jag med min sambo Niklas och våra sex dalmatiner Havanna, Java, Lyran, Kasino, Mango och Mello. Det är alltid fullt hus, framför allt när barn och barnbarn kommer hem, vilket hundarna älskar.

Sedan barnsben har jag haft hästar som intresse. Det har bestått av år med träning och tävling. I dag har jag sadlat om helt till att endast hålla på med hundar och denna fantastiska ras som dalmatiner är.

Första gången jag träffade på en dalmatiner var 1988, hemma hos min blivande svärmor, och det sa klick direkt. Någon vackrare, gladare och behagligare hund hade jag inte träffat tidigare. Själv hade jag Doberman på den tiden, vilken är en helt annan typ av hund.

2005 tog jag kontakt med Solvieg Ivarsson från kennel Solbo`s och köpte hunden Solbo`s Gipsy. Två år senare köpte jag Solbo`s Karisma.

Jag vill ha en hund med ett brett användnings område och dalmatinern har alla de egenskaper som då krävs. Jag har provat det mesta med mina hundar allt från lydnad, spår, agility, Rallylydnad, utställning och till soffliggare. Dom har verkligen älskat allt jag har provat(framförallt soffliggandet). Det som jag har fastnat för är utställning. Där träffar man likasinnade människor och massor av dalmatiner.

Jag föder upp dalmatiner i hemmiljö med hög kvalité i en liten skala, för alla typer av intressen. Som uppfödare tycker jag att det är viktigt att finnas tillhands under hela hundens liv. Det är inte alltid bara under valptiden som frågor uppkommer, utan även senare i hundens olika skeden i livet.

Har du blivit nyfiken på rasen eller en hund från mig, så tveka inte på att ta kontakt.